onsdag 16. mars 2016

Hendig tips: Cobra oljemaling

Er du litt lei av at oljemaling tørker for sent og akrylmaling tørker for fort?
Du kan tilsette tørremiddel til oljemaling slik at oljemalingen tørker fortere og en annen type middel til akrylmaling, som gjør at akrylmalingen tørker langsommere. Det er så.
Men, hvorfor gjøre det vanskelig, når du har en mellom-mulighet?
Les videre....
Bruk Cobra oljemaling, som tørker et sted mellom vanlig oljemaling og akrylmaling.
Noen kaller dette for vannbasert oljemaling (har gjort det selv, jeg!), men dette er helt feil. Dette er ekte oljebasert oljemaling! Men, den kan tynnes med vann i stedet for terpentin og andre farlige stoffer. Jo mer vann, jo fortere tørker den. Og man beholder godlukta av oljemalingen, men slipper stanken av terpentin.
Man får også forskjellige malemedium til Cobra, i likhet med vanlige oljefarger...
Cobra fås i to varianter Artist og Study.
Det skal visstnok være litt mer pigmenter i Artist versjonen og den er derfor en god del dyrere, enn Study versjonen. Selv klarer jeg ikke helt klart å finne noen forskjell på disse. Jeg har blandet disse to versjonene "på kryss og tvers" og liker dem begge like godt. Grunnen til at jeg av og til må blande disse malingtypene kommer ganske enkelt av, at noen av fargene ikke finnes i begge versjoner.
Begge Cobra malingtyper har såkalt "museumsholdbarhet" - dvs. at de garanteres like intense farger etter 100 år i museumsbelysning.
Andre produsenter kommer også etterhvert med vannløselige oljefarger.
Sjekk også disse sidene: https://www.royaltalens.com/en-gb/brands/cobra/artists%E2%80%99-colours/


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar